Arealoppmåling

Eiendomsverdi, avdekket og sikret

Arealoppmåling av bolig og næringseiendom

Ved kjøp, salg og utleie av bolig og næringseiendom er korrekte arealer en viktig del for å kunne stadfeste et riktig verdigrunnlag. Vi finner ofte avvik på beregning av arealer, noe som kan skyldes et dårlig tegningsgrunnlag, unøyaktig oppmåling eller manglende kunnskap om måleregler. Ved utleie av næringslokaler kan feil i arealer ha stor betydning for leieberegningen eller ved fordeling av fellesarealer.

Våre arealoppmålinger er basert på følgende grunnlag:

Arealoppmålinger av boliger er basert på «Takstbransjens retningslinjer for arealmåling 2014». Dette dokumentet er utarbeidet av takstorganisasjonen Norsk Takst med utgangspunkt i Norsk Standard (NS) 3940:2012 (areal- og volumberegninger av bygninger), veileder H-2300 (Grad av utnytting) og veileder «bruk av arealbestemmelser ved omsetning av boliger».

Arealoppmålinger av næringslokaler er basert på NS 3940:2012 og veiledning til standarden: P-696 – Veiledning for beregning av utleiearealer i næringsbygg.

Vi i OBRON

På landsbasis er vi i OBRON totalt 22 takst og eiendomsrådgivere. I tillegg har vi 10 tilknyttede spesialrådgivere innen bygg, prosjektledelse, økonomi og juridiske fagfelt. Vi er et selskap med høy faglig kompetanse innen taksering, bygg, eiendomsmegling og eiendomsrådgivning. Våre kunder er privatkunder, offentlige, meglere, utbyggere, eiendomsbesittere, advokater, borettslag, byggherrer og forsikringsselskap.

Som din uavhengige rådgiver, vil vi sikre din investering i eiendom

  • Vi i OBRON har som mål å være en ledende kompetansebedrift innenfor bygg og eiendom.
  • Vi skal tilby kvalitetssikrede rapporter og tjenester basert høy faglig kvalitet og grundighet.
  • Vi skal tilby deg de beste rapporter og tjenester innen bygg og eiendom, slik at vi sikrer dine verdier i bygg og eiendom.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle