TAKST, VERDIVURDERING OG RÅDGIVNING AV

NÆRINGSEIENDOM

Trenger du en verdivurdering eller en analyse av næringseiendom i forbindelse med kjøp eller salg, finansiering, rapportering eller ved utvikling av en eiendom? Vi OBRON vil hjelpe deg å synliggjøre de reelle verdiene i en eiendom basert på vår analyse av risikoer og muligheter.

Takst, verdivurdering og rådgivning av næringseiendom

Vi i OBRON tar alltid utgangspunkt i hva som er viktig for den enkelte oppdragsgiver når vi skal gjennomføre verdivurderinger av næringseiendommer. OBRON tilbyr våre kunder verdivurdering og rådgivning i forbindelse ved kjøp eller salg av næringseiendom. I tillegg bistår vi investorer ved eiendomsutvikling, eierbistand av bestående eiendom, samt leietakerrådgiving ved leie/utleie av næringslokaler.

Vårt tverrfaglige team gjennomfører verdivurderinger alle typer næringseiendom, porteføljer og større boligutviklingsprosjekter. Vi kan gjennomføre forenklede verdivurderinger basert på kontantstrømsanalyser, (inntekter) men også komplekse rapporter som inneholder både tekniske og økonomiske analyser.

Muligheter og risiko i eiendom

En kjøper eller selger kan ønske at vi setter søkelys på helt forskjellige områder, som for eksempel om det er mulig å øke inntektene, eller om at det ligger et utviklingspotensial i eiendommen. Ved kjøp eller ved utvikling av eiendom er det viktig å analysere hva som er eiendommens reelle verdi i forhold til usikkerheter og risiko. Noen av disse risikoaspektene kan være etterslep av vedlikehold, reguleringsforhold, brannkrav, leietakerrisiko, myndighetskrav, forurensing i grunn eller utidsmessighet.

Riktig kompetanse

Verdivurdering av næringseiendom stiller høye krav til teknisk kompetanse, markedskunnskap, konjunkturer og trender innenfor de enkelte segmentene innen næringseiendom. Vi i OBRON har eiendomsrådgivere med lang erfaring innen teknisk og økonomisk rådgivning. Vi er i tillegg godkjent med REV-sertifisering – Recognized European Valuer i den europeiske takseringsorganisasjonen TEGoVA (The European Group of Valuers’ Associations, REV-sertifiseringen er utstedt av Norges Takseringsforbund).

Andre verdivurderinger:

  • Forhåndstakst: Rapporten er en forhåndsvurdering av en eiendom som ikke er påbegynt eller er under oppføring. Hensikten er å vurdere kostnader, markedsverdien og verdigrunnlaget i et eiendomsprosjekt.
  • Tomtetakst: Vi utfører verdivurderinger bebygde og rene tomter. Verdien vil avhenge av gjeldende arealplaner, reguleringsmessige forhold, utnyttelsesgrad, beliggenhet, tomtens beskaffenhet og attraktivitet i markedet.

Vi i OBRON

På landsbasis er vi i OBRON totalt 22 takst og eiendomsrådgivere. I tillegg har vi 10 tilknyttede spesialrådgivere innen bygg, prosjektledelse, økonomi og juridiske fagfelt. Vi er et selskap med høy faglig kompetanse innen taksering, bygg, eiendomsmegling og eiendomsrådgivning. Våre kunder er privatkunder, offentlige, meglere, utbyggere, eiendomsbesittere, advokater, borettslag, byggherrer og forsikringsselskap.

Som din uavhengige rådgiver, vil vi sikre din investering i eiendom

  • Vi i OBRON har som mål å være en ledende kompetansebedrift innenfor bygg og eiendom.
  • Vi skal tilby kvalitetssikrede rapporter og tjenester basert høy faglig kvalitet og grundighet.
  • Vi skal tilby deg de beste rapporter og tjenester innen bygg og eiendom, slik at vi sikrer dine verdier i bygg og eiendom.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle