Våtrom og lufttetthet

I Plan- og Bygningsloven stilles det krav til uavhengig kontroll i byggesaker. Vi utfører uavhengig kontroll i tiltaksklasse 1.

Uavhengig kontroll av våtrom og lufttetthet

OBRON utfører uavhengig kontroll i tiltaksklasse 1: Våtrom og lufttetthet i boliger. Kontrollen skal omfatte fuktsikring i søknadspliktige våtrom, i alle boliger, samt at det i nye boliger også skal klimasjiktets lufttetthet kontrolleres. Lufttettheten kontrolleres ved trykkprøving av ferdige nybygg.

Kontroll i tiltaksklasse 1

Uavhengig kontroll i tiltaksklasse 1 er kontroll av våtrom og lufttetthet i boliger. Denne typen kontroll er i hovedsak en kontroll av utførelsen.

Våtrommet kontrolleres i utførelsesfasen, og gjennomføres etter at tettesjiktet er påført og gjennomføringer er forseglet. Men før overflatemateriell som fliser, belegg og lignende er montert.

Kravet om uavhengig kontroll i tiltaksklasse 1 gjelder også for fritidsboliger med mer enn 1 boenhet.

Vi i OBRON

På landsbasis er vi i OBRON totalt 22 takst og eiendomsrådgivere. I tillegg har vi 10 tilknyttede spesialrådgivere innen bygg, prosjektledelse, økonomi og juridiske fagfelt. Vi er et selskap med høy faglig kompetanse innen taksering, bygg, eiendomsmegling og eiendomsrådgivning. Våre kunder er privatkunder, offentlige, meglere, utbyggere, eiendomsbesittere, advokater, borettslag, byggherrer og forsikringsselskap.

Som din uavhengige rådgiver, vil vi sikre din investering i eiendom

  • Vi i OBRON har som mål å være en ledende kompetansebedrift innenfor bygg og eiendom.
  • Vi skal tilby kvalitetssikrede rapporter og tjenester basert høy faglig kvalitet og grundighet.
  • Vi skal tilby deg de beste rapporter og tjenester innen bygg og eiendom, slik at vi sikrer dine verdier i bygg og eiendom.

Vi sikrer dine verdier innen bygg og eiendom

Ta kontakt for en uforpliktende prat om kontroll av din boligs lufttetthet og våtrom.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle